Een verhuizing is altijd spannend, maar het kan ook stress opleveren. Om deze stress te verminderen kan je een verhuisfirma inschakelen. Maar wat kost een verhuisbedrijf eigenlijk?

Kosten verhuisfirma in 2023

Soort verhuisWoningVrachtwagenAantal kilometersAantal verhuizersVerhuisliftAantal verhuisdozenGemiddelde prijzen*
KleinAppartement20 m³20-552Ja60€500,- tot €900,-
MiddelTwee-onder-een-kapwoning50 m³55-703Nee70€700,- tot €1.100,-
GrootVrijstaande woning70 m³55-704Nee80€900,- tot €1.300,-

Wat heeft invloed op de prijs van een verhuisbedrijf?

Hieronder vindt je meer informatie over wat van invloed is op de kosten van een verhuizing en enkele tips om de kosten te verlagen volgens deze website.

  1. Omvang van de verhuizing: een van de belangrijkste factoren die van invloed zijn op de kosten van een verhuisservice is de omvang van de verhuizing. Als je weinig spullen hebt, kost het minder om ze te verhuizen dan wanneer je veel spullen hebt. Verhuisbedrijven rekenen meestal hun tarieven op basis van het aantal kubieke meters aan spullen dat verhuisd moet worden. Hoe meer spullen je hebt, hoe groter de verhuiswagen moet zijn, en hoe meer tijd en mankracht er nodig is om de spullen in te pakken en te verhuizen.
  2. Afstand tussen de oude en de nieuwe woning: een andere factor die de kosten van een verhuisservice kan beïnvloeden, is de afstand tussen je oude en nieuwe woning. Hoe verder je verhuist, hoe hoger de kosten zullen zijn. Als de verhuiswagen lang onderweg is, betekent dit dat er meer benzine wordt verbruikt en dat de verhuizers langer onderweg zijn. Houd er ook rekening mee dat sommige verhuisbedrijven extra kosten in rekening kunnen brengen als je naar een andere provincie verhuist.
  3. Extra diensten: naast de standaard verhuisservices bieden veel verhuisbedrijven extra diensten aan, zoals het inpakken van je spullen, het monteren en demonteren van meubels, het demonteren en aansluiten van elektrische apparaten, en het schoonmaken van je oude woning. Deze extra diensten kunnen de kosten van de verhuizing aanzienlijk verhogen. Het is belangrijk om te overwegen of je deze extra diensten nodig hebt en of je bereid bent om er extra voor te betalen.
  4. Dag van de verhuizing: de dag van de week waarop je verhuist, kan ook van invloed zijn op de kosten van een verhuisservice. De meeste mensen verhuizen in het weekend, wat betekent dat verhuisbedrijven hogere tarieven rekenen voor verhuizingen op zaterdag en zondag. Als je op een doordeweekse dag verhuist, kun je meestal besparen op de kosten van de verhuizing.

Tips om te besparen op de kosten van een verhuizing

  • Vraag offertes aan bij verschillende verhuisbedrijven en vergelijk hun tarieven en diensten.
  • Verhuis zo veel mogelijk zelf en huur alleen een verhuiswagen en verhuizers in voor de grote en zware spullen.
  • Verzamel verhuisdozen en inpakmateriaal gratis of goedkoop, bijvoorbeeld via websites als Marktplaats of Facebook.
  • Verhuis op een doordeweekse dag in plaats van in het weekend om te besparen op de kosten.
  • Vraag vrienden of familie om te helpen bij de verhuizing, in plaats van extra verhuizers