Goedkope verhuisdozen zijn veel gevraagd bij een verhuis, ze zijn namelijk onmisbaar op het moment dat er een huidige inboedel verhuist wordt. Naast de grote spullen zullen er ook genoeg kleine spullen zoals borden en inhoud van kasten mee worden genomen. Deze kleine spullen kunnen veilig vervoert worden in een verhuisdoos. Je kan ervoor kiezen om verhuisdozen te kopen of om zelf allerlei stevige dozen te verzamelen. Het is verstandig om al ver voor de verhuis te beginnen met het verzamelen zodat je ze tijdens je verhuis kan gebruiken.

Verhuisdozen huren of kopen

Naast het kopen van een verhuisdoos is er ook de mogelijkheid om deze te huren. Vaak is het bij een verhuisbedrijf mogelijk om de verhuisdozen tijdens de verhuis te huren. Aangezien je vaak na de verhuizing geen gebruik meer maakt van de verhuisdozen is het huren een goede oplossing die goedkoper is ten opzichte van het kopen. Als je geen verhuisbedrijf ingeschakeld maar je toch verhuisdozen nodig bent kan je ze natuurlijk tweedehands kopen. Veel mensen hebben ze over van hun verhuis en doen er niets mee. De prijzen van verhuisdozen variëren tussen de €1,00 en €3,00 per stuk. Wanneer je meerdere dozen in een keer koopt kan je soms leuke kortingen krijgen. Het is altijd raadzaam om online te kijken.

Zelf verhuisdozen verzamelen

Wil je op een low budget en dus goedkope manier verhuizen dan is het verstandig om de supermarkten regelmatig te checken voor bananendozen. Dit zijn stevige dozen, ideaal voor boeken of andere zware spullen. Daarnaast liggen er vaak ook nog wel andere stevige dozen van producten uit de winkel. De dozen kan je gratis meenemen, goedkoper kan dus niet. Naast het zelf verzamelen kan je ook in je omgeving rondvragen of iemand nog verhuisdozen heeft liggen.

Waaraan moet een verhuisdoos voldoen?

– Stevig, hard karton
– 2 gaten aan iedere kant zodat deze makkelijk te tillen is
– Het is handig als de doos dicht kan
– Wil je de doos bewaren? Dan is het wel zo makkelijk als deze vouwbaar is
– Ideaal als de doos makkelijk te stapelen is

Verschillen in kwaliteit

Er bestaan veel verschillende verhuisdozen. Zo bestaan er ook zeker kwaliteitsverschillen in het type doos dat je kiest. Een goedkope verhuisdoos zal vaak van mindere kwaliteit zijn dan een splinternieuwe verhuisdoos. Een gemiddelde verhuisdoos kan wel 5 verhuizingen mee gaan dus sommige tweedehands verhuisdozen kunnen nog prima een ronde door. Voor welke doos u uiteindelijk kiest heeft veel te maken met: het budget voor de verhuizing, de waarde die je hecht aan je spullen, het gewicht van de spullen en uiteraard de grootte van de verhuis. Heeft u veel kostbare spullen dan is het wel een geruststellende gedachte als ze verpakt zitten in een stevige, nieuwe verhuisdoos. Ook wanneer je veel boeken wilt gaan verhuizen is het verstandig om een stevige doos te kiezen. Met een bananendoos kan je boeken ook prima verhuizen. Onze ervaring is dat voornamelijk studenten en kleinere gezinnen wel eens deze goedkope alternatieven uitproberen.